Георги Ранделов бе избран за член на УС на КРИБ

Генералният директор на Майкрософт България – Георги Ранделов бе избран за член на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България по време на годишното общо събрание на организацията.

Ранделов ще фокусира дейността си в КРИБ върху прилагане на доказани добри практики от работата на Майкрософт в управлението и усвояемостта на фондовете в рамките на инициативи, подпомагани от Майкрософт в Европейския съюз.

Друг приоритет на мениджъра е регламентирането от страна на държавата на нови методи за оценка на държавно финансирани проекти на база на реална добавена и измерима  стойност, както и подпомагане на българския бизнес в борбата с нерегламентирани бизнес практики, включително нарушаване на авторски права, уточниха от Майкрософт.

Очаква се също Ранделов да инициира разработката на специални програми за повишаване качеството на българското образование и за подкрепа на гъвкав и отворен пазар на труда, стимулиращ активните хора.

Георги Ранделов е генерален директор на Майкрософт България от началото на септември тази година, като отговаря за бизнес стратегията и нейната успешна реализация в местното представителство на компанията.

Преди това Ранделов заема различни ръководни позиции в ИКТ сектора – както в България, така и в чужбина. Започва кариерата си като продуктов мениджър в компания-партньор на IBM, след което следва 15-годишна международна кариера в IBM. Десет години е генерален директор на IBM за България.

Георги Ранделов е активен член на българското бизнес общество – бил е в борда на директорите на Американската търговска камара в България в продължение на два мандата и вицепредседател на същата организация до началото на 2008 г.

Коментар