Задържаха манипулатори на игрални автомати

Престъпна група, манипулирала едни от най-модерните игрални съоръжения в зали и казина, е задържана от служители на ГДБОП. Разследването на спецполицаите от сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” е продължило повече от три месеца, съобщи МВР.

Специализираната полицейска операция е проведена на територията на Стара Загора. Непосредствено след монтиране на електронен чип в игрален автомат в казино и получаване на джакпота от манипулираното устройство, са задържани двамата 31-годишни членове на организираната престъпна група. Установен е и техният организатор – варненец, известен с прякора Камилата.

Групата действала по следната схема: след като осъществявали връзка с крупие от набелязания игрален дом, те му обещавали 40% от джакпота и  пристъпвали към монтирането на електронния чип. Така с измама те прибирали другите 60% от печалбата. Всичко това ставало без знанието на собствениците на казината.

Установено е, че организираната престъпна група е действала на територията на цялата страна, като задържаните посочили и други игрални зали, в които са манипулирали устройствата.

При извършения личен обиск на двамата задържани и при последвалите претърсвания в жилищата им в гр.Ямбол са намерени оригиналните чипове, извадени от игралния автомат, специален ключ за отваряне на игрални автомати, наркотични вещества и други предмети, които имат отношение към разследването.

Двамата са задържани за срок до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл.212а и 354а от НК, предвиждащо наказание от 3 до 12 години лишаване от свобода.

Коментар