Стив Балмър продава част от акциите си

Шефът на Microsoft Стив Балмър планира да продаде до 75 милиона от своите акции в компанията. В момента той има 408 милиона акции, съобщи CNET News, позовавайки се на информация от Microsoft.

Балмър продава акции, за да подпомогне финансовата диверсификация и данъчното планиране преди края на годината, се казва в официалното съобщение.

Въпреки че това е личен финансов въпрос, Балмър коментира продажбата на част от акциите си, с цел да се избегне объркване. "Аз съм развълнуван от новите ни продукти и потенциала на нашата технология да промени живота на хората и оставам напълно отдаден на Microsoft и нейния успех”, казва CEO-то.

Стив Балмър продава свои акции за първи път от 7,5 години. Предходният път, когато CEO-то извърши подобна транзакция, беше през 2003 година – тогава той се раздели с ценни книжа на Microsoft на стойност 1,6 милиарда долара.

В рамките на новата транзакция Балмър вече е продал над 49,3 милиона акции за около $1.3 милиарда, според SEC. Основателят на Microsoft Бил Гейтс също е продал през миналата седмица около 3 милиона акции.

Коментар