Отварят резиденцията на Блеър за онлайн визити

След 270 години „Даунинг стрийт” 10 най-после ще отвори вратата си за обикновените граждани, потребители на Интернет. Посетителите могат да направят виртуална разходка в стаите, да открият историческа информация и да разглеждат в детайли ценни картини и старинни мебели.
Пред BBC Тони Блеър изрази мнение, че виртуалният тур е прекрасен начин да се покаже богатата история на тази сграда. Той добави също, че се чувства щастлив да работи и живее в нея и да може да сподели макар и частица от чара на това изключително място с толкова много хора онлайн.
Номер 10 се използва за дом на министър председателите на Великобритания от началото на 18 век. През 1735 година крал Джордж ІІ предоставил къщата на тогавашния министър председател Робърт Уолпол и оттогава до днес тя се обитава от държавните глави на страната.
Посетителите могат да преминат през осем части на къщата, включително Кабинета на премиера, фоайето и голямата парадна стълба. Те  могат също да спират пред портрета на сър Уинстън Чърчил, пред антични часовници и столове и с едно кликване да получат описание и историческа информация за предмета.
На адреса на сайта http://www.number-10.gov.uk/ гражданите на Великобритания могат да подават своите електронни молби, жалби и искания за среща с премиера.

Коментар