MasterCard Europe и Пикадили с кампания за активни картодържатели

Гр. София, 8 ноември 2010 г. – Картодържателите на MasterCard и Maestro, които пазаруват с картите си в Пикадили и Пикадили Експрес, получават 4% отстъпка. MasterCard Europe и Пикадили организират тази кампания за активни картодържатели от началото на ноември до 9-ти декември 2010 г.

Отстъпката от 4% се получава в момента на плащането, при пазаруване с MasterCard или Maestro, от понеделник до четвъртък всяка седмица по време на кампанията. Няма ограничение за броя покупки, които картодържателите могат да направят. Правилата на кампанията са публикувани на интернет страницата на MasterCard за България http://www.mastercard.com/bg/

Мануел Алексе, мениджър „Балкани”, MasterCard Europe, коментира: “Много сме щастливи да работим със супермаркети Пикадили, за да осигурим на множество българи възможността да плащат по-малко за своите покупки в една висококачествена верига магазини. Нашите изследвания показват, че отстъпките в супермаркети са едно от най-големите предпочитания на българските картодържатели и тази кампания е практическа демонстрация на това как MasterCard работи със своите партньори, за да предложи ползи и иновации. MasterCard постоянно чувства пулса на предпочитанията на потребителите и полага много усилия, за да отговори на техните нужди. Затова сме сигурни, че много българи ще участват в кампанията.”

57% от активните картодържатели, включени в годишната изследователска програма на MasterCard – „MasterIndex”, посочиха намаленията в супермаркети като най-голям стимул за употреба на разплащателните си карти.. Резултатите от изследването още показаха, че тази тенденция се увеличава с възрастта – по-възрастните картодържатели биха искали да се възползват от намаления в супермаркетите, като почти половината от анкетираните между 45 и 64 години посочват това. Но дори и в най-младата възрастова група има значително търсене на такива ползи – 39% от младежите между 18 и 24 години са съгласни с избора на по-възрастното поколение.

Това е първата инициатива в България, която важи за всички картодържатели на MasterCard и Maestro, независимо от банката-издател.

По целия свят MasterCard има договорени подобни преференциални и ексклузивни оферти за своите картодържатели в редица реномирани търговски обекти.

Коментар