Intel открива софтуерен център в Румъния

Intel открива център за разработка на софтуер в Букурещ. Инвестицията в северната ни съседка възлиза на милиони евро, но точната сума не беше обявена от компанията.

Центърът ще се фокусира върху софтуерни решения за потребителски изживявания със смарт устройства, базирани на архитектура на Intel, вкл. смартфони и други широко разпространени устройства като смарт телевизори или вградени в автомобилите системи за информация и забавление.

Първоначално центърът ще извършва развойна дейност за платформата с отворен код MeeGo.

“Румъния е идеално място за таланти в областта на софтуерния инженеринг поради близостта на голям брой университети, клиенти и партньори от екосистемата”, заяви Рене Джеймс, старши вицепрезидент на Intel и генерален директор на Software and Services Group.

Центърът ще наеме 24 професионалисти за разработка и развитие на софтуер, като очакванията са този брой да нарасне три до четири пъти с разширяване на дейността.

Развойното предприятие ще си сътрудничи с академични и правителствени институции и ще работи тясно с европейски партньори от софтуерната индустрия.

Центърът на Intel за разработка на софтуер в Румъния е мултимилионна инвестиция в евро от страна на Intel Software and Services Group.

Коментар