MacBook Air работи с 50% по-дълго без Flash плейър

Отказът от технологията Adobe Flash увеличава времето за автономна работа на ноутбука MacBook Air с 50%, показват тестове на arstechnica.com.

Новият 11-инчов модел на Apple издържа до 6 часа на батерия при пуснат браузър с няколко отворени уеб страници, без да ползва Flash Player. При инсталиране на плейъра в същите условия, времето за автономна работа пада до 4 часа.

Редакторите на arstechnica смятат, че времето за автономна работа намалява, поради необходимата допълнителна енергия за изобразяване на анимирани флаш реклами.

Това не са първите тестове, които показват отрицателното влияние на Flash технологията върху издръжливостта на лаптоп батериите. Подобен резултат дадоха и изпитанията, проведени от AnandTech с 13-инчов MacBook Pro, при които се наблюдаваше намаляване на времето за работа на батерия от 585 минути без Flash до 370 минути с инсталиран флаш плейър.

Резултатите потвърждават правилността на решението на Apple да не инсталира Flash Player в новите ултракомпактни ноутбуци MacBook Air, както и да не го поддържа в портативните си устройства iPhone и iPad.

по темата: „MacBook Air работи с 50% по-дълго без Flash плейър”

добавете коментар...

  1. programmer

    Предлагам направо да му махнат дисплея. Така ще спестят много от батерията. Че и по-евтино ще им излезе за производство. Будалите като видят, че е на Apple, пак ще го купуват, даже и на по-висока цена, щото разбираш ли, много му държи батерията…

    А проблема е, че процесора им яде ток.
    Хайде да направят един тест колко време ще издържи да върти клипчета от youtube със прехваления им html5 формат, и пак да говорят…

  2. ruNNer

    Да пробват само под ДОС-Промпт без графичен интерфейс колко ще издържи. А и колко много работа ще могат да свършат …

  3. any

    Никой мак-аджия не обича флаш. Освен, че е тежък, причинява и сривове на браузъра. Адоби така и не го оправиха да не бъгясва.

Коментар