Nvidia обяви най-бързия графичен процесор

Nvidia обяви нов потребителски ориентиран графичен чип с архитектура Fermi. GeForce GTX 580 е преработен на ниво транзистори, за да осигури подобрена енергийна ефективност и по-висока производителност спрямо предходното поколение продукти.

Графичните процесори GeForce GTX 580 обезпечават най-високата производителност в DirectX 11 игрите и поддържат технологиите Nvidia 3D Vision, Surround, PhysX, SLI и CUDA, правейки компютърните конфигурации с GeForce-базирани видеокарти едни от най-мощните геймърски платформи в света.

Комбинацията от иновативно охлаждащо решение на базата на принципа на изпарителната камера, както и новите подобрения в архитектурата превръщат GTX 580 в най-бързото и с най-тихо охлаждане решение в класа си, което осигурява до 35 процента по-добра ефективност за изконсумиран ват електроенергия, твърди Nvidia.

Производителността на ват е изчислена на база на резултата от 3DMark Vantage Extreme, разделен на консумацията на електроенергия от страна на видеокартата.

GeForce GTX 580 със своите 512 CUDA ядра осигурява до 160 процента по-висока производителност за най-новите игри, които използват теселация – ключов елемент от възможностите на DirectX 11.

"Графичните процесори като GeForce GTX 580 могат да предложат на PC геймърите впечатляващ DX11 геометричен реализъм", коментира Цеват Йерли, президент и изпълнителен директор на Crytek – компанията-разработчик на играта Crysis 2.

С пълна поддръжка за технологиите Nvidia 3D Vision и Nvidia Surround, новият чип GeForce GTX 580 също така осигурява необходимата графична и видео изчислителна мощност за игри и Blu-ray филми в стереоскопичен 3D режим.

Благодарение на технологията Nvidia SLI за съвместна работа на повече от един графичен процесор, геймърите ще усетят сериозно подобрение на производителността в игрите, добавяйки втора или трета GeForce GTX 580-базирана видеокарта в своя компютър.

GeForce GTX 580 вече се предлага на световния пазар от партньорите на Nvidia, които произвеждат видеокарти на базата на нейни чипове.

Коментар