М-Тел обяви 11% спад на приходите

Приходите на М-Тел са паднали с 11.0% до 140.4 милиона евро през третото тримесечие на 2010 г., в сравнение със същия период на миналата година. Това е станало в условията на сложна икономическа обстановка, засилена конкуренция и регулаторна намеса, съобщи днес операторът.

Месечните такси и приходите от трафик са повлияни от по-ниските цени на минута разговор, дължащи се на засилената конкуренция на пазара и преминаването към пакетни тарифи. Приходите от взаимна свързаност са засегнати от регулацията, като цените за терминиране спадат с приблизително 43% на годишна база, поясниха от М-Тел.

Средните стойности на приход от абонат спадат с 9.9% до 8.2 евро, поради споменатото преминаване към ползването на пакетни тарифи, както и поради понижено използване на гласови услуги и по-ниски цени за терминиране на мобилните разговори.

Оперативните разходи са намалели със 7.6% до 64.5 милиона в третото тримесечие на 2010, отчасти минимизирайки влиянието на спадащите приходи от EBITDA.

Клиентската база на М-Тел се запазва стабилна на 5.2 милиона в края на третото тримесечие. Делът на мобилния пазар се увеличава до 50.0%. Мобилният броудбанд отбелязва силно представяне с нарастване на клиентската база от 92.9% до близо 97,800 клиенти на мобилен броудбанд.

На 15 септември 2010 година Мобилтел обяви планираното придобиване на Спектър Нет АД и Мегалан Нетуърк ООД, два от местните оператори на високоскоростни фиксирани мрежи. Придобиванията се очаква да бъдат включени  в отчетите за българския сегмент и през първото тримесечие на 2011.

по темата: „М-Тел обяви 11% спад на приходите”

добавете коментар...

  1. Абонат

    А проблемите, свързани с внедряването на новата платформа Амдокс, защо ги прикрихте в статията. Необмисленото въвеждане на тази система блокира издаването на месечни фактури, като лиши компанията от регулярен паричен поток, милиони абонати и до ден днешен нямат налични фактури вече за цели три месеца. Непрофесионалното поведение на PR-a в тази критична ситуация, изнерви абонатите, които масово се втурнаха да прекратяват договорните си отношения… Факти, които се прикриват…

  2. Боби

    Ха ха !!! Нека ви е, да фалирате по скоро !!!

Коментар