Xerox улеснява принтирането в движение

Мобилно решение на Xerox дава възможност на служителите в движение и ИТ професионалистите да печатат от всяко устройство с имейл клиент, без нужда от сваляне на допълнителни драйвери или приложения. Xerox Mobile поддържа сигурен печат на имейл съобщения, презентации и други бизнес документи от всеки смартфон или устройство, което позволява използване на имейл клиент.

Подобрени драйвери Mobile Express и Global Print дават информация на служителите кои принтери са на разположение за връзка с лаптопите им и предлагат опростено управление на печата от страна на ИТ отдела.

Потребителите просто изпращат файла по имейл в оригиналния му формат, MS Word или Adobe PDF на сигурен сървър. Веднага след това потребителят получава по имейл код за потвърждение, за да изпрати документа за печат през защитена връзка до всяко мултифункционално устройство (МФУ) с разширяема интерфейс платформа (Xerox Extensible Interface Platform).

Xerox Mobile се инсталира на частния сървър на компанията, за да бъде в пълна съвместимост със съществуващата инфраструктура за ИТ сигурност. То запазва пълното форматиране и информацията при печат на MS Office документи, точно като при печат от десктопа. Позволява и пълен предварителен преглед на документа в потребителския интерфейс на МФУ-то.

Решението предоставя настройки като двустранен печат, цветни и довършителни опции, които обичайно са на разположение на десктоп потребителите.

Подобрените драйвери са достъпни на 26 езика. Те осигуряват достъп до най-актуалните функции на всички принтери и МФУ на Xerox като Color by Words, която използва прости думи за избор на цвят от рода на „червена ябълка” или „синьо небе”.

Драйверите помагат на служителите да разпознаят печатни задачи в натоварени работни групи, без разделители, с автоматично задаване на данни за потребител и печатна задача в свободното поле на страницата, отстранявайки празните страници.

Предлагат се природосъобразни настройки (Earth Smart) за печатни драйвери, които включват двустранен печат, печатни проби, рециклирана хартия и режим „чернова”.

С новия Global Print драйвер ИТ администраторите могат също да „изпращат” на служителите в мрежата настройки за драйвери като двустранен печат, без нужда от преинсталиране на пълния комплект драйвери.

Драйверите Mobile Express и Global Print са безплатни и в момента са достъпни за даунлоуд. Печатното решение Xerox Mobile ще бъде на разположение на клиенти за ранно инсталиране в края на годината и с версии в цял свят от началото на 2011 г., уточнява Xerox.

Даунлоуд: Mobile Express и Global Print

Коментар