Panda Software предупреждава за разпространението на фалшив вирус за блогове

Panda Software предупреждава за разпространението на фалшив вирус за блогове
– Tова не е зловреден код,  а „шегичка”, причиняваща объркване сред хората, които четат и пишат в блогове 
– Panda Software Ви препоръчва, ако се съмнявате, извършете пълно сканиране на своя компютър с безплатния онлайн скенер ActiveScan: www.pandasoftware.es/activescan
25/04/2006 – Компютел
PandaLabs откри фалшив вирус, поразяващ блоговете, като причинява объркване в средите на хората, пишещи и четящи блог страници. Този предполагаем „вреден код”, открит през месец януари, е просто „шегичка”, създадена от холандски автор, която представлява вмъкване на анимирана графика в блог. Графиката е рисунка на вирус, който прави поредица от коментари.
PandaLabs напомня на потребителите, че въпреки че този ”вирус” не представлява заплаха, има вероятност същата техника, използвана за разпространението му, да бъде използвана и за разпространяването на истински зловреден код. За да избегне възможни проблеми, PandaLabs съветва потребителите да не слагат връзки към чужд код на личните си страници, дори да са просто шегички. За тези, които все пак искат да поставят такива от други сайтове, е важно да се обезпечи съдържанието на тези връзки да не се намира на отдалечени сървъри, а на сървърите на автора.
Според Луиз Коронс, “днешната ситуация на разпространение на вреден код е много деликатна, тъй като техниките „social engineering” все по често се използват и е възможно вреден код да бъде разпространяван неволно сред пишещите в блог-ове.
Ако пишете или четете в блогове и се съмнявате за наличието на вреден код в страница, която би могла да зарази вашия компютър, Panda Software ви предлага ActiveScan (www.pandasoftware.com/activescan), безплатен онлайн инструмент за откриване и унищожаване на всякакъв вид вреден код. ActiveScan включва  TruPrevent™ тeхнологии, с помощта на които можете да откривате и непознат вреден код.
За повече информация относто тези и други компютърни заплахи, посетете: Panda Software”s Encyclopedia.За повече информация относно превенцията и продуктите на Panda Software можете да посетите : www.antivirus.bg или www.pandasoftware.com

Коментар