Водеща мрежова компания разширява дилърската си структура у нас

Водеща мрежова компания разширява дилърската си структура у нас
D-Link ще атакува всички пазарни сегменти, с акцент върху решенията за сигурност и високоскоростни мрежи
20/04/2006
Компанията D-Link разширява дилърската си мрежа у нас, стана ясно от провелия се вчера семинар в София. Над 60 специалисти и търговци от български ИТ фирми преминаха обучение по продуктите на D-Link – водещ производител на мрежови и цифрови устройства за корпоративния сектор, офиса и дома.
“D-Link е една от малкото компании в света, постигнали постоянен ръст в приходите от създаването си досега”, каза Нора Ишкова, представител на D-Link за България. “И тук, както в цяла Европа, D-Link се цели във всички потребителски сегменти. Имаме водещи позиции в сегмента на безжичните решения и мрежовите устройства за малкия и среден бизнес и крайните потребители, но все повече акцентираме върху решенията за сигурност и високоскоростни локални мрежи, предназначени за по-големи корпоративни клиенти”, добави тя.
В момента официални партньори на D-Link в България са дистрибуторите Дейта Оптикс Болканс, Мост Компютърс, Поликомп и Риск електроник. Компанията работи с мрежа от партньори – системни интегратори и риселъри, които обслужват крайните клиенти. През октомври 2005 г. D-Link откри представителен офис в София, който в момента управлява и бизнеса на компанията в Югоизточна Европа.
Нови решения за сигурност NetDefend и комутатори xStax за високоскоростни локални мрежи представи Марчин Войчик, мениджър продукти на D-Link Източна Европа. NetDefend DFL-CPG310 комбинира рутер, защитна стена, антивирус, виртуална частна мрежа (VPN) и други функции, все по-необходими в съвременните мрежови среди. Устройството разполага с 4 жични Етернет порта и поддържа същевременно безжична комуникация по стандарта 802.11b/g със скорост до 108 мегабита в секунда (Mbps).
За разлика от обикновените рутери, NetDefend предоставя два WAN порта с цел резервиране на връзката към Интернет – например кабелна и DSL. Устройството включва още сериен порт за връзка към dial-up модем. Ако една от тези връзки отпадне, рутерът автоматично превключва към друга, която е работеща, и така поддържа непрекъснато Интернет връзката.
NetDefend е различен и в това, че включва USB принт сървър, който позволява да свържете към рутера USB принтер за общо ползване в локалната мрежа или в Интернет. Устройството на D-Link предлага и доста развити функции за криптиране на информацията, набор от защитни стени от следващо поколение, възможности за филтриране на интернет трафика и др., които определено ще оправдаят цената му от няколкостотин долара.
D-Link е на първо място в света по пазарен дял в сегмента на решенията за свързаност в малкия и среден бизнес, с почти 20% от продажбите, според изследване на компанията Instat. Нови продукти в тази категория, както и решения за видео наблюдение за дома и офиса представи Олег Стоянов, технически консултант в D-Link България.
Дилърската мрежа на компанията у нас ще бъде изграждана според изискванията на международната партньорска програма D-Link Partner+, стана ясно още на семинара.

Коментар