Сдружение Св.Иван Рилски дари компютри на МВР

Ръководството на областната дирекция на МВР във Велико Търново получи 20 компютъра от дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” – с. Балван. Дарението е е в рамките на стартиралия преди броени дни проект „Полиция, местна власт и гражданско общество – заедно за едно по-сигурно бъдеще”, по който съвместно работят ОДМВР–Велико Търново и Сдружението на кметове и кметски наместници.

Първи помогнаха на областната дирекция на полицията „Пътни строежи” – Велико Търново, фирма „Алекс ОК” и „Мениджмънт Груп”. Закупената с дарените средства техника ще бъде разпределена в зависимост от нуждите на съответните полицейски управления и участъци в областта, съобщи МВР.

Вече са закупени осем принтера, които ще бъдат доставени до дни. Средства ще бъдат отделени и за ремонт на 39 аварирали служебни автомобила от автопарка на ОДМВР–Велико Търново.

Проектът „Полиция, местна власт и гражданско общество – заедно за едно по-сигурно бъдеще” е първият по рода си в страната. По разпореждане на министър Цветанов подобни проекти ще започнат и в останалите областни дирекции на МВР.

Коментар