Първи сме в Европа по аутсорсинг

България е на първо място в Европа и на 13-о в света по аутсорсинг, обяви вчера министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков по време на международна  конференция, посветена на потенциала на страната на световната карта за аутсорсинг и офшоринг.

Аутсорсинг пазарът в България в момента е между 100 и 150 млн. евро годишно и може да се увеличи десетократно. Ниските цени на труда и добрата квалификация на кадрите са сред основните конкурентни предимства на страната на този пазар, каза още министърът.

Успехите в академичната и научната сфери, както и осмото място на България в световната класация за компютърни специалисти, са предимства, от които бизнес компаниите могат да се възползват, допълни Трайков.

Като пример за конкретна възможност за аутсорсинг в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма министър Трайков посочи Оперативната програма „Конкурентоспособност".

Форумът, посветен на аутсорсинга и офшорната дейност, се проведе за първи път в България. Конференцията беше организирана от Българската агенция за инвестиции и Американската търговска камара в България.

по темата: „Първи сме в Европа по аутсорсинг”

добавете коментар...

  1. Dara

    Колко прав всъщност е Джими Хендрикс 🙂

  2. Джими Хендрикс

    Като най-бедна и най-изостанала държава в ЕС е нормално при нас да се правят кол-центрове, защото и издръжката на центъра и заплататите биха били най-ниски измежду всички други възможни страни, съчетано със сравнително интелигентна работна сила и пълно безхаберие на държавата за това, което се случва вътре в кол-центъра. А то е: никаква перспектива за работещите (най-много до салонен управител, ако ползваме стара терминология), бързо изхабяване, високи и неизпълними таргети, чести зареждания с млади служители без опит и с изпитателен срок, високи разходи с цел намаляване печалбата и оттам по-ниски данъци. Ставам за мениджърче, нали …

Коментар