СУ ще получи животоспасяващи 2 млн.

Софийският университет „Св. Климент Охридски” ще получи от държавата финансова помощ в размер на 2 милиона лева, за да може да покрие най-неотложните си нужди през настоящата академична година.

Вчера, по предложение на председателя на парламента Цецка Цачева, правителството реши да подкрепи националния образователен и научен център, като му предостави въпросната сума, спестена от бюджета на Народното събрание.

До това развитие се стигна след няколкоседмично обсъждане на политиката за подкрепа на качествено висше образование и качествена университетска наука между представители на СУ и министъра на финансите Симеон Дянков.

В крайна сметка, вчера след среща на ректора – проф. дин Иван Илчев с председателя на парламента Цецка Цачева, премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Симеон Дянков, бе решето на СУ да се дадат 2 млн. лева

Решението на правителството и срещата с председателя на Народното събрание обаче не отменят запланувания митинг-шествие на Софийския университет за 16 ноември т.г., съобщи университетският сайт.

Коментар