Прегряване и лош звук мъчат лаптоп потребителя

Потребителите на мобилни компютри са принудени да търпят сериозни неудобства, показва ново проучване на Wakefield Research.

Главният проблем е свързан с прегряването. 62% от анкетираните са признали, че долната част на лаптопа се нагрява толкова много, че на нея „може да се опържи яйце”.

Почти половината потребители (47%) споделят, че поради прегряването, когато лаптопът е на коленете им, се налага често да прекъсват работа. Много потребители поставят различни предмети и дрехи под компютъра, за да се предпазят от топлината.

Мобилните компютри на Apple, например, често са критикувани заради прегряването. Ето защо компанията престана да използва термина лаптоп (“наколенен компютър”) и в своите реклами набляга на думата ноутбук, като не съветва потребителите да го държат на коленете.

Рекламните клипове на Apple никога не показват поставен на колене ноутбук. Освен това компанията не препоръчва на потребителите да поставят мобилния компютър на меки повърхности, тъй като те могат да блокират вентилационните отвори.

Ноемврийското издание на сп. “Педиатрия” пък изследва случай, касаещ 12-годишно момче, за чийто преносим компютър се смята, че е причинил “еритема аб игне”, кожен проблем, известен като “синдромът на препечените крака”. В резултат на продължително излагане на топлина или инфрачервен източник, засегнатата кожа става кафява.

Второто най-често споменавано оплакване от лаптопите е ниското качество на звука. Една трета от анкетираните признават, че поне веднъж са били принудени да прекратят гледането на видео клип, заради неадекватен звук.

Проблемът със звука е особено критичен, като се има предвид, че повечето хора използват ноутбуците основно за развлечения, заключава проучването.

Коментари по темата: „Прегряване и лош звук мъчат лаптоп потребителя”

добавете коментар...

  1. Gimis

    Моя веднъж го чистих и след това вентилатора си *** майката! Добре, че и на мене ми хрумна идеята с телчето, ама сега не смея да го повтория…

  2. redduck

    …Е , загряват ми се малко топките, ама това е маи от повишено либидо, знам ли…?

  3. Глупости на тръкалета

    Тук още ли става въпрос за лаптоп? Май някои хора изпитват силни майчино-бащини чувства към машините.

  4. paniran

    Ide strashniq laptop-pe4ka za kraka, boi se narode buuuuuuu!!!!!!

  5. Lubo D

    Vsichki znaem,che v sportnite saitove ima mnogo netochnosti gramatichni greshki,no biah mnogo iznenadan ot vasheto obiasnenie za laptop-a i kolenete. Laptop-a e computer,koito se slaga v skuta(koeto i oznachava).Ako go postaviate na kolenete si triabva da mu kazvate kneetop ili neshto podobno.

  6. tsvety

    Ей, тия американци, много са прости.

  7. Бат Илия

    НЕ само слагането на коленете е проблема, а и това, че в къщи го пльоскат по легла и дивани с меки постелки. Резултата е не само, че за момента прегрява, но понеже вента духа отвън навътре ребрата на процесора се наблъскват с всякакви прахоляци и власинки.

    Моя след по малко от двегодишна подобна екплоатация от сина ми вента му почна да работи постоянно на високи обороти без почивка. След като го минах с прахосмукачката после пък вента отказа и понеже не ми хрумна че това би станало изгасна. Бях тръгнал да купувам нов вент, но добре, че пробвах и потбутнах с една телчица и тръгна.

  8. марто

    Ако почнат потребителте да си чистят от време на време лаптопчетата и да оставят разтоянийце между лаптопа и краката им че да може да диша лаптопа може и да не им грее толкова

Коментар