Социални мрежи ще изместват е-пощата

Социални мрежи ще изместват постепенно е-пощата в корпоративния сектор, смятат анализатори. Към края на 2014 година една пета от бизнес потребителите в света ще използват социални мрежи като основно средство за онлайн комуникация вместо имейл, прогнозира Гартнър.

В миналото компаниите поддържаха онлайн взаимодействие със своите служители само през електронна поща или чрез строго ограничени по функции приложения. Сега обаче ситуацията се променя – социалните мрежи предлагат е-поща, чат и други възможности, явявайки се уникален начин за онлайн общуване, посочват от Гартнър.

Отчитайки тези промени, разработчици на софтуер като IBM и Microsoft започват да включват връзки към вътрешни и външни социални ресурси в своите пощенски и офисни приложения. Освен това Гартнър прогнозира, че още през 2012 година социални функции ще има всеки нов смартфон.

Мобилното взаимодействие между служителите на компаниите може много скоро да стане критично за успешно решаване на една или друга задача. Компаниите имат избор – сами да водят играта или да дадат това право в ръцете на служителите си, заключава анализът.

Коментари по темата: „Социални мрежи ще изместват е-пощата”

добавете коментар...

  1. Wq

    Няма такова нещо като социални мрежи. Това е малоумен израз, който се отнася за малоумни сайтове, подобия на лични сайтове със снимки и още по-малоумен чат, посещавани от още по-малоумни хорица.

  2. 07

    Да бе, да.
    Ама не.
    Никога няма да влеза в соц(иалистическа) мрежа като Сурат-тефтер..

  3. Wq

    Самата употреба на безсмислицата социални мрежи показва кой колко акъл има…

  4. Sonykpn

    Социялните мрежи имат своето място, но пощата има средства за контрол и филтри които в социялните мрежи ги нямат , включително архивирането на преписката. Спам контрола е много слаб за количеството което може да филтрира една пощенска програма. Има интерес към описаното в статията , но това подлежи на еволюция в софтуера .

Коментар