HP се насочва към облака с хибриден модел

НР обяви ново решение за достъп до облака, наречено Hybrid Delivery. Чрез него компанията ще осигури оптимални доставки на ИТ услуги за бизнеса. Директорите на ИТ отдели ще могат да избират един от три модела на доставки: традиционно локално внедряване, частен облак и общодостъпни облачни услуги.

Към 2015 година 18% от ИТ услугите ще се доставят в организациите от общодостъпни облаци, а 28% – от частни облаци. Останалите 54% от услугите ще бъдат обезпечени от вътрешните ресурси на фирмите, чрез аутсорсинг или комбинация от различни схеми, сочи проучване на HP.

Подобен голям избор на модели за доставка на услуги създава хибридна среда, която може да направи бизнес операциите по-сложни и да доведе до увеличаване на разходите. Ето защо е необходим гъвкав модел за доставка на ИТ услуги, който обхваща различни типове източници и представлява управляема интегрирана технологична среда.

HP Hybrid Delivery ще помогне на компаниите да изберат оптималния метод за доставка на услуги за всяко решение и да го интегрират в съществуващата среда. По такъв начин компаниите ще получат всички предимства на средата за услуги с няколко източника, без обаче да изпитват усложнения, свързани с отделното управление на различни източници.

Според HP, подходът на обединяване на източниците на ИТ услуги чрез Hybrid Delivery дава възможност на компаниите да изградят хибридни среди с произволно ниво на сложност, да постигнат оперативна ефективност и да предложат глобални доставки на услуги.

Коментар