Google Docs пълноценен и на мобилни устройства

Google обнови популярната си услуга Google Docs за мобилни устройства, добавяйки възможности за редактиране на документи. Досега потребителите на устройства с малки екрани не можеха да се възползват от пълната функционалност на облачното приложение.

Новата функция ще повиши значително удобството на работа с Googe Docs. Например, потребителите ще могат да продължат да работят над документи, докато са в движение, както и да използват услугата в качеството й на книжка за запис с възможност за последващо отваряне на файловете на компютъра у дома или в офиса.

Пълната функционалност на услугата ще бъде пусната в близките няколко дни. Очаква се скоро да се появят и версии на повече езици.

От мобилната Google Docs ще могат да се възползват потребителите на iPhone, iPod touch и iPad с операционна система iOS 3.0 и по-нова, смартфони и таблети на база Android 2.2. Услугата е достъпна от браузъра на мобилното устройство на адрес docs.google.com.

Google Docs за персонални компютри беше пусната през 2006 година, след като Google купи компанията Upstartle, разработчик на текстовия онлайн редактор Writеly. Услугата представлява облачна версия на текстовия редактор, написана на базата на съвременни уеб стандарти.

Google Docs е кросплатформена услуга, съвместима с всяка операционна система, която има съвременен браузър. Тя е безплатна и може да се използва на персонални компютри, а вече и от мобилни устройства с малки екрани, за създаване, импортиране и редактиране на документи от всяко място с достъп до интернет.

Коментар