Телекомите готови за война с Apple

Европейските телеком оператори са готови да обявят война на Apple. Бунтът се подклажда от план на Стив Джобс за вграждане на SIM карта в смартфоните iPhone, съобщи AppleInsider.com.

В отговор, операторите смятат да прекратят практиката на субсидиране на епълските смартфони. Един от телеком шефовете открито е заявил, че Apple рискува да предизвика война.

Доставчиците на услуги се опасяват, че с вградените SIM карти Apple ще се опита да контролира неща, от които зависи бизнесът им. В частност, абонатите ще могат много лесно да сменят оператора си и ще започнат да сключват по-краткотрайни договори.

Информациите, че Apple възнамерява да замени традиционните SIM карти с вградени, се появиха в края на октомври. От Купертино съобщиха, че преговарят с компанията Gemalto за производство на специален чип.

Благодарение на вградените SIM карти, потребителите ще могат да купуват смартфони от който и да е магазин и в удобно за тях време да изберат един от операторите, заложени в картата, без да посещават неговия магазин, както им се налага в момента.

по темата: „Телекомите готови за война с Apple”

добавете коментар...

  1. Драган

    И аз И аз

  2. Иван

    Ако Епъл пусне телефон който ще даде свобода на потребителите, ще купя на цялата фамилия!

Коментар