Поредна акция срещу софтуерното пиратство

Продължават акциите за предотвратяване разпространението на нелицензиран софтуер в страната. В сряда служители на ТЗ „БОП” – Кърджали със съдействието на Сдружението на издателите на бизнес софтуер (СИБС, BSA) извършиха специализирана проверка в офиса на асемблаторската фирмa „Т” ООД в града, предлагащa за продажба компютърни системи с предварително инсталиран бизнес софтуер.

Клиентски компютър с инсталирани нелицензирани копия на програми на компании-членки на СИБС е приобщен като доказателство по образуваното дознание за престъпление по чл. 172а от Наказателния кодекс, съобщиха от СИБС.

Това е поредна успешна проверка на служителите на полицията за противодействие на нарушенията, свързани с разпространение на нелицензиран софтуер, и в подкрепа на инициативата на СИБС „Сериозният бизнес работи с лицензиран софтуер… А вие?”.

Акцент в кампанията на Сдружението е и повишаване на бизнес етиката в дистрибуторския канал и ограничаване на недобросъвестните търговски практики в ИТ сектора. СИБС съобщава за засилваща се нетърпимост у потребителите срещу посегателствата върху техните права, както и за все по-ясно осъзнаване на рисковете, произхождащи от използване на нелицензирани компютърни програми за сметка на множеството предимства, които предоставят оригиналните продукти.

Повишаване информираността относно рисковете от използване на пиратски софтуер и защитата на правата на потребителите ще продължат да бъдат фокус в усилията на СИБС за ограничаване на софтуерното пиратство у нас, подчертаха от Сдружението.

по темата: „Поредна акция срещу софтуерното пиратство”

добавете коментар...

  1. !!!

    тези дни обяснявах на един от чуждестранните ни партньори как в България влизат качулки и ти взимат техниката ако не си си платил. Човека ме гледаше невярващо – вика каквооо SWAT team викам да, да….добре дошъл в България.

  2. Kir4o

    а дали не е редно да се запитаме законно ли е да се продава нещо незаконно, а не как точно е установено нарушението 🙂

  3. Mir4o

    Поредната новина от същия тип- реклама на акциите на СИБС! Окончателно потвържава теорията ми:
    ТЗ „БОП” и СИБС, чрез подставено лице поръчват на конкретна асемблаторска фирма компютър с нелегален софтуер. Когато от фирмата се обадят, че компютъра е готов и може да си го вземат, вместо клиента влизат проверяващите екипи и приобщават Клиентски компютър с инсталирани нелицензирани копия на програми на компании-членки на СИБС.
    Смешници:)

Коментар