Samsung и Yahoo с проект за онлайн телевизия

Съвместен проект на Yahoo и Samsung ще осигури онлайн телевизия на милиони домакинства. Yahoo! Connected TV ще се предлага в пакет с телевизори Samsung в 39 страни по света (от които 26 в Европа), съобщиха от южнокорейския гигант.

Освен услугата Internet@TV на Samsung, европейската линия телевизори с интернет ще притежава и нов пълноекранен Yahoo интерфейс. Разширението се базира на партньорство, което Yahoo и Samsung инициираха през януари 2009 г.

Новата услуга предоставя лесен достъп до интернет съдържание и услуги, които обогатяват и подобряват традиционното телевизионно изживяване.

Потребителите ще имат бърз достъп до любимото им видео съдържание в YouTube и последните заглавия и видео продукции в Sky News и Bild News, да разглеждат снимки във Flickr, да търсят туристически оферти в Teletext Holidays, да проверят резултати от футболната лига, да пазаруват от eBay, да играят в PlayJam или да чатят с приятели в Twitter и Facebook. Всички тези възможности са достъпни едновременно с гледането на телевизия.

„Yahoo свързва потребителите с информацията и услугите, които те обичат, без значение от устройството. Ние предоставяме онлайн телевизионно изживяване в цяла Европа и отваряме нов и силен канал за издателите и създателите на съдържание с цел да доставим техните услуги до милиони домакинства”, коментира Рич Райли, вицепрезидент и мениджънг директор на Yahoo EMEA.

Samsung, от своя страна, подчертава, че е иноватор в интернет телевизията. „Нашето разширено партньорство с Yahoo ще позволи на милиони европейци да разберат какво означава онлайн телевизията на Yahoo”, заяви Кевин Лий, вицепрезидент на Samsung Electronics.

Коментар