Kaspersky Security 8.0 защитава е-пощата на MS Exchange сървъри

Лаборатория Касперски пусна новия си корпоративен продукт Kaspersky Security 8.0 за  Microsoft Exchange Servers, който защитава е-пощата от зловредни програми и спам.

Програмата включва антиспам ядро от четвърто поколение, в което са интегрирани авангардни технологии за анализ на писмата по формални признаци и съдържание. Новото ядро осигурява по-високо ниво на откриване на зловредни програми, повишена производителност и устойчива работа на приложението при ниски изисквания към обема на оперативната памет.

Предвидена е също възможност за създаване на собствени доверени (бели) и черни списъци, които се формират по SMTP- или IP-адреса на изпращача. За допълнителна защита от спам се прилага проверка на съобщения по списък DNSBL, съдържащ спамърски адреси, както и технология SURBL, която разпознава спамърските URL-и в текста на писмата.

Приложението се управлява през администраторската конзола MMC (Microsoft Management Console), може да работи и във виртуални среди, тъй като има сертификат VMware Ready.

Даунлоуд: Kaspersky Security 8.0 за  Microsoft Exchange Servers

Коментар