Рекордни печалби носят акциите на Dell

Американският производител на компютри Dell обяви рекордна печалба от 42 цента на акция през третото тримесечие, което е ръст от 147% спрямо същия период на миналата година (17 цента).

Като цяло, печалбата на компанията е нараснала със 144%, , достигайки $822 млн. Приходите на Dell за тримесечието възлизат на $15,39 млрд., бележейки ръст от 19%. Компютърният гигант завърши тримесечието с налични $14 млрд.

Приходите от корпоративни бизнес решения са се увеличили с 27% до $4,3 млрд, а решенията за социални инфраструктури достигат $4,4 млрд., което е ръст от 20%. Продажбите на продукти за малкия и среден бизнес са нараснали с 24% през тримесечието до $3,7 млрд., а потребителският сегмент носи $3 млрд. на Dell, или с 4% повече спрямо същия период на миналата година.

Отличните резултати на Dell се дължат на успешната реализация на стратегия за взаимодействие с клиентите, в рамките на която компанията става партньор, а не просто доставчик на клиента, отчитайки неговите истински потребности.

Dell прогнозира ръст в търсенето на нейни продукти през четвъртото тримесечие от страна на корпорациите и запазване или спад на продажбите в потребителския сегмент. Като цяло, за финансовата година компанията очаква ръст от 14-19%.

Коментар