Иван Кристоф прави фурор на изложение в Дубай

Българският експерт по въздушно–височинни операции Иван Кристоф, известен като „Човека–паяк”, предизвика фурор на най-голямото хеликоптерно изложение в арабския свят – Helishow Dubai 2010.

Иван Кристоф участва на изложението като доброволец и представи най-новите технологии и практики в областта на хеликоптерните въжени операции. Той привлече неочаквано голям интерес от страна на изложителите и дубайските ръководители, въпреки че щандът му бе заобиколен от тези на водещите компании за отбранителни технологии в света.

През първия ден щандът бе посетен от Принца на Дубай – Шейх Маджит бин Мохамед ал Мактум, който прекарва най-много време именно при „Човека-паяк”, а ден по-късно с Иван Кристоф се среща и братът на Принца – Шейх Мансур. Пред тях българинът представя възможностите за подобряване на аварийно-спасителните служби в емирството и разказва за своя опит с най-високите сгради в света.

„Бях впечатлен от компетентните въпроси, които ми бяха зададени. Пред мен стоеше експерт по военните операции, а аз бях предупреден за това. След визитата дойдоха представители на организаторите, както и на службите за сигурност на изложението, за да ме поздравят за това, че Принцът се е задържал най-много при мен. Когато е минавал покрай другите щандове, само е кимвал“, разказва Иван Кристоф.

Българският експерт, консултант в сферата на сигурността и предприемач, е впечатлен от направеното от управниците на Дубай само за период, равняващ се на един-два мандата на едно българско правителство – мегаполис с много високи сгради и невероятна инфраструктура.

„И всичко това е създадено директно върху пясъка. С изключение на морето, тези хора нямат и 0,01% от нашата природа, но създадоха едно от най-сигурните места на планетата и рай за развлеченията и силните емоции“, добавя експертът.

"Възхищавам се на направеното от Шейх Мохамед. Направи ми впечатление, че доста хора са си залепили лика му на собствените си коли и много се гордеят с него. Мечтата ми е един ден и ние в България да си имаме такива политици, чиято единствена цел е да направят България по-красива, а хората по-щастливи", казва Кристоф.

по темата: „Иван Кристоф прави фурор на изложение в Дубай”

добавете коментар...

  1. галя

    Браво! Тук не го разбраха, но човека си върви нагоре. И не е само той, за съжаление. Който от успелите в чужбина българи се е върнал тук с добри намерения след година-две си тръгва разочарован. Ние само плюем, е ценим!

Коментар