Иновация за природен газ спечели награда от Intel

Иновативно решение на отбора OsComp Systems от Доминиканската република спечели състезание за предприемачи на Intel и получи награда в размер на 25,000 долара. Екипът е изобретил революционна технология с потенциал значително да намали разходите в системата за доставки на природен газ.

Решението „OsComp Systems of Pontificia Universidad Católica Madre y Maestra” разчита на революционна, патентована технология, която би могла да намали оперативните и капиталови разходи за компресия на природен газ с повече от 30 процента. Ето защо то печели голямата награда в състезанието „Intel+UC Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge” в Университета на Калифорния в Бъркли.

Второ място е присъдено на екипа на Magoosh от Университета на Калифорния, Бъркли за неговата технология за персонализирана академична подготовка за тестове. Решението позволява на студентите да учат чрез кратки видео форми, които доставят съдържанието според силните и слабите страни на всеки студент.

Трето място заема Adtelligence от Университета в Манхайм, Германия с технологична платформа за рекламно таргетиране в социалните мрежи, която позволява на рекламистите да таргетират своите кампании по-точно и да увеличат приходите от онлайн пазаруване на база реални данни от потребителите на социални мрежи.

В състезанието участваха 27 отбора от 19 страни, сред които и български отбор с приложението OpenBuildings – енциклопедия на сградите по света, която може да се редактира. OpenBuildings създава директория със сгради, която интелигентно филтрира информацията и позволява на посетителите лесно да намират интересуващата ги архитектура.

Коментар