Студент спечели турнира по виртуален футбол

22-годишен студент стана шампион в в най-големия у нас турнир по виртуален футбол – LG Pro Evolution Soccer 2011 Grand Tournament. Иван Димитров е от Бургас, учи Информатика в София и грабна шампионската титла с любимия си отбор “Ювентус”.

Състезанието по най-популярната в света компютърна футболна игра се проведе вчера в София с участието на 32-ма състезатели и при голям зрителски интерес. Надпреварата се организира от „Пулсар” ЕООД в партньорство с LG Electronics.

Участниците в състезанието бяха на възраст между 7 и 28 години. 32-мата състезатели имаха право да играят с клубен или национален отбор при директни елиминации в мачове от по 10 минути. Повечето играчи предпочетоха клубни шампиони, като най-популярен се оказа испанският гранд – „Реал Мадрид”, с който игра и единствената дама в надпреварата.   

Финалната битка изправи един срещу друг „Ювентус” и „Реал Мадрид” „водени” съответно от Иван Димитров и Етиен Янев. Мачът се реши в три игри, от които Иван спечели две с резултат във финалната битка 2:0 за „Ювентус”.

Виртуалният малък финал сблъска отборите на Бразилия и „Барселона”. С две спечелени игри, третото място заслужено грабна Димитър Шарков, който „наставляваше” бразилския национален състав.

Освен със самочувстие на шампион, победителят в LG Pro Evolution Soccer 2011 Grand Tournament си тръгна и със супер тънък 22’’ LED монитор LG E2260, а неговите подгласници на 2-ро и 3-то място получиха външни твърди дискове LG с капацитет 500 GB.

„Наградите за победителите избрахме така, че да са едновременно полезни за тях и да им носят още повече удоволствие от играта”, каза Данко Иванов, мениджър маркетинг и продажби – ISP & B2B на LG Electronics България и допълни, че мониторът за шампиона е  с уникален дизайн и едва 12,9 мм дебелина.

Зад красивата му външност стоят и отлични технически характеристики, сред които може би най-важните за един виртуален футболен шампион е изключително високото съотношение на контраста – 5 000 000:1 и време за обновяване на картината от едва 5 милисекунди.

Коментар