Погълнаха Novell за $2,2 милиарда

Частната компания Attachmate поглъща легендата в софтуерната индустрия Novell за сумата от 2,2 милиарда долара. Купувачът ще плати по $6,10 за всяка акция на Novell, което е с 9 цента повече от пазарната им стойност при затваряне на борсата в петък, предаде CNET News.

Интересът на Microsoft към Novell е улеснил сделката. Novell продава част от своите интелектуални активи на CPTN Holdings LLC – консорциум от технологични компании, създаден от Microsoft, за сумата от $450 милиона в кеш като част от плащането през Attachmate. CPTN ще придобие 882 патента на Novell.

Attachmate, която е собственост на инвестиционна група водена от Francisco Partners, Golden Gate Capital и Thoma Bravo, помага на ИТ организациите да разширят критичните си услуги и да осигурят, че те са управляеми, надеждни и съвместими.

Очаква се поглъщането на Novell от Attachmate да приключи през първото тримесечие на 2011 година.

Novell пожъна успех със своята операционна система NetWare, която беше широко използвана през 90-те години на миналия век на Intel сървъри, които обслужваха РС-та под Microsoft DOS и Windows системи.

По-късно Novell придоби Suse и стана един от основните доставчици на Linux решения. Компанията също така влезе в тясно партньорство с Microsoft в областта на решенията за Linux-Windows интеграция.

по темата: „Погълнаха Novell за $2,2 милиарда”

добавете коментар...

  1. openSuSE

    SuSE беше вероятно най-добрата Linux дистрибуция за офисни цели, ноооо явно вече няма да я бъде. Ще се наложи да минаваме на Ubuntu…

Коментар