Излезе бета версия на браузъра Opera 11

Достъпна за сваляне е публична бета версия на браузъра Opera 11. Потребителите могат да тестват нови разширения и функционалности на табовете.

Така например, Opera 11 позволява групиране на отворените табове, като просто се прикачат един към друг. При преместване на мишката върху създадената група, в долния край на екрана се появяват миниатюри на групираните страници.

Табовете са една от най-популярните функции на съвременните браузъри. Много потребители отварят едновременно десетки и дори стотици табове, поради което Opera Software е решила да опрости управлението им, споделят от норвежката компания.

Всеки ден различни разработчици добавят по 20 нови разширения за Opera. В бета версията на браузъра е доработена и функцията за управление на движенията на мишката, като за потребителя са достъпни визуални подсказвания.

Увеличена е и производителността на Opera 11, в сравнение с версия 10.63, доработено е също адресното поле, което скрива ненужната информация и показва нивото на безопасност на уеб страницата.

Даунлоуд: Opera 11 бета

Коментар