Очаква се до дни нова версия на Android

Операционна система Android 2.3, известна с кодово име Gingerbread, ще излезе на 6 декември, твърди сайтът andoidguys.com. Първоначално се предполагаше, че новата мобилна ОС, подкрепяна от Google, ще се появи на 11 ноември, след това дебютът й беше пренасрочен от медиите за 15-ти ноември, за да се стигне до 6 декември.

Именно на тази дата в Сан Франциско ще започне конференция „D: Dive into Mobile”, която ще бъде открита от ръководителя на Android подразделението на Google – Енди Рубин. Очаква се той да представи Gingerbread, както и смартфона Nexus S под управление на новата ОС.

Nexus S беше демонстриран за първи път на 16 ноември на конференция Web 2.0 от изпълнителния директор на Google Ерик Шмид. Устройството работеше под управление на ранна версия на Android 2.3 Gingerbread, а Шмид обеща скоро системата да бъде пусната официално.

Android е най-бързо развиващата се мобилна операционна система. Нейната популярност расте с най-високи темпове спрямо всички останали подобни системи и в перспектива се очаква Android да стане доминиращата мобилна ОС, според повечето анализатори на пазара.

Коментар