ИКТ трябва да са приоритет в политиката

Информационните и комуникационни технологии трябва да станат приоритет в политиката на България, за да бъде стабилизирана икономиката на страната и в близките години да постигнем устойчиво развитие. Това е каузата на предстоящия след броени дни форум „BAIT Week 2.10 – IT седмицата на България”.  

ИКТ могат да осигурят едно по-бързо и ефективно провеждане на административната реформа в страната за различните сектори посредством въвеждане на технологични иновации; да спестят голям ресурс от средства, предназначени за различни дейности от държавния бюджет и като резултат да улеснят живота на всеки българин, обявиха организаторите на форума.    

„BAIT Week 2.10 – IT седмицата на България” ще събере представители на бизнеса в ИКТ с управляващите от държавата и неправителствените организации на едно място, за да провокира конструктивен диалог, който да доведе до конкретни решения за развитие на ИКТ в България и работещи формули за тяхното приложение.

Теми на събитието са “Цифровия дневен ред на България” до 2020 г., публично-частните партньорства в областта на ИКТ проектите и електронното управление като ключов фактор за административната реформа на страната ни. Поредица от конференции ще поставят пред държавата и бизнеса най-неотложните въпроси, които касаят обновяването на икономическите единици и държавната администрация.

На форума ще присъстват министър-председателят Бойко Борисов, ресорни министри, представители на ЕК и евроинституциите, значимите за бранша български и европейски неправителствени организации, регулиращи ИКТ бизнеса и изпълнителните директори на успешните ИКТ компании у нас. Форумът ще се проведе от 29 ноември до 1 декември в столичния хотел Шератон.

Коментар