Cisco прави по-достъпно телеприсъствието

Cisco обяви серия от нововъведения и услуги, които правят телеприсъствието (Cisco TelePresence) и видео сътрудничеството по-евтини и по-прости за управление. Решенията са под обща архитектура и по-достъпни за услугите в облака, съобщи компанията. 

Когато компаниите въвеждат TelePresence и видео разговори за своята вътрешна и външна комуникация, единната  интегрирана инфраструктура за управление на гласовите и видео разговори може да спомогне за по-простo внедряване, подобрено управление и по-бърза възвръщаемост на инвестицията. Системата за управление и обработване на разговорите Cisco Unified Communications Manager прави точно това – видео позвъняването е лесно с технология тип “натискане на един бутон”.

Крайните устройства за TelePresence, придобити чрез Tandberg, сега вече ще се свързват с Cisco Unified Communications Manager, като се започне със Cisco IP Video Phone E20.

Според данни на Cisco, трафикът от видео комуникации ще се увеличи 10 пъти от 2008 г. до 2013 г. Тъй като все повече фирми в света внедряват видеото като начин на оперативна и работна комуникация, всички нови продукти за виртуално сътрудничество на Cisco ще имат възможност за видео връзка.

Освен това, компанията обяви, че всички предложения за гласови и видео връзки ще имат възможност за автоматично сработване с приложението Cisco Unified Communications Manager.

Представените иновации могат да помогнат на потребителите да се възползват от прехода към видео комуникация за цялата фирма по по-лесен и евтин начин. Увеличен е обхватът на Cisco TelePresence с настолни системи за служители и офиси, както и до по-голям брой потребители, до бизнеси от малък и среден размер чрез новите модели Cisco TelePresence EX60 и Cisco TelePresence System 500 32-inch.

Усъвършенствана е също уеб конференцията. С пускането на Cisco Meeting center Online WebEx с висококачествено видео, участниците във виртуалните срещи могат да видят другите участници с изключителна яснота на пълен екран. Висококачествената връзка скоро ще бъде достъпна и за мобилните потребители чрез таблета Cisco Cius и последния Apple iPad.

Коментар