Acer пуска ноутбук с два екрана

Acer подготвя за пазара пълноразмерен ноутбук с два екрана. Моделът Iconia ще предостави два 14-инчови дисплея с резолюция 1366×768 и възможност за мултисензорен вход с десет пръста, съобщи electronista.com.

На пресконференция вчера в София представителят на Acer – Данаил Вълков потвърди наличието на подобен ноутбук и обеща скоро моделът да бъде достъпен и у нас.

На долния екран с помощта на жестове могат да бъдат „извикани” клавиатура, клавиши за управление на плейър, интерфейс за пускане на приложения, мениджър на икони и редактор на жестове.

Iconia използва специализирани приложения за управление с жестове и работа на два екрана, уеб браузър на база Internet Explorer, MyJournal за създаване на колекции от харесвани публикации в интернет, Scrapbook за колекциониране на изображения и други медийни данни, както и SocialJogger – приложение, което събира съдържание от Facebook, Flickr и YouTube.

Acer Iconia работи с процесор Intel Core i5 480M или 580M, има 4 GB оперативна памет, интегриран графичен контролер Intel, твърд диск с обем от 320 до 750 GB, интерфейси HDMI, Wi-Fi 802.11n и Bluetooth 3.0, портове USB 2.0 и 3.0 и опционен 3G модем.

Ноутбукът тежи 2,78 кг и издържа до 3 часа работа с едно зареждане на батерията. Работи под управление на операционна система Windows 7 и се очаква на пазара в Европа през януари.

Коментар