Acer влиза на пазара за таблети

Дългоочакваният ход на Acer на пазара за таблети беше обявен вчера на пресконференция в Ню Ѝорк. Компанията, която е в световния Топ 3 на компютърните производители, въвежда линия от три таблета – два с операционна система Android и един с Windows 7.

Новите устройства ще бъдат достъпни на българския пазар през следващата година, съобщи междувременно представителят на Acer у нас – Данаил Вълков, на пресконференция в София. Цените на моделите не бяха обявени.

Първият от Android таблетите идва с 10,1-инчов мултисензорен екран, поддръжка на Wi-Fi и 3G, две камери и HDMI изход към телевизор. Устройството е поместено в алуминиев корпус с дебелина 3,3 мм.

Вторият Android таблет предоставя 7-инчов широк екран с резолюция 1280×800 пиксела, която е типична за екрани с диагонал 13 инча. Това го прави подходящ за гледане на филми. Снабден е с две камери, модули Wi-Fi и 3G, както и с плейър Adobe Flash 10.1. Предвидена е и поддръжка на технологиите Dolby Mobile и DLNA.

Моделът с операционна система Windows 7 разполага с 10,1-инчов екран и използва процесор на AMD. Заедно с него Acer ще доставя поставка с вградена клавиатура.

Двете Android устройства ще излязат на пазара през април идната година, а таблетът с  Windows 7 се очаква през февруари. Цените им все още не са обявени.

Acer очаква световният пазар на таблети да достигне 19 млн. броя през настоящата година, 54,8 милиона през следващата и 208 милиона пре 2014 г. Таблетите се явяват удобен инструмент за разглеждане на съдържание и обмен на файлове, посочват от компанията.

по темата: „Acer влиза на пазара за таблети”

добавете коментар...

  1. ?

    на снимката се виждат три устройства с различни размери, а в статията се споменават два 10,1 инчови и един 7 инчов!

Коментар