Gigaset превиши прогнозите за 2010 г.

Приходите, пазарният дял и печалбата на Gigaset Communications надминават  прогнозираните бизнес резултати за 2010 година, съобщиха от компанията – лидер на пазара за DECT телефония. Gigaset очаква да генерира приходи от 500 милиона евро за настоящата година и печалба преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) от над 45 милиона евро.

За същия период през 2009 година приходите възлизаха на 485 милиона евро.

Повишените резултати се дължат на силно търсене на продуктите на компанията в основните й пазари. В Европа Gigaset е успяла да увеличи продажбите си на годишна база, благодарение на въведените нови продукти и доброто сътрудничество с търговските партньори.

Оперативната печалба е нараснала драстично, като до края на 2010 година компанията ще погаси всички задължения и ще започне 2011 година с нетна ликвидност от над 40 милиона евро.

Gigaset пласира рекорден брой телефони на европейския пазар и увеличи значително продажбите си през септември и октомври. Месеците след летния сезон са традиционно периодът, когато търговците на дребно осигуряват наличност за предстоящата Коледа.

През настоящата година Gigaset реализира мащабна продуктова експанзия в основния си сегмент на безжичната телефония с множество нови модели като Gigaset SL400, E500, E300, C300, A400 и A600. Компанията представи и нова линия от стационарни телефони за малък и домашен офис – Gigaset DX800, DX600 and DL500.

Компанията очаква да повиши приходите и печалбата си и през 2011 година.

Коментар