Обявиха победителите в конкурса по програмиране

Софтуерен инженер застана начело в първи кръг на националното състезание по програмиране на PC Magazine Bulgaria и Мусала Софт, съобщиха организаторите. Антон Димитров, възпитаник на Факултета по математика и информатика на Софийски Университет „Св. Климент Охридски”, в момента е ръководител екип в стартираща българска ИТ компания.

На второ място се класира Ясен Трифонов, ученик 11-ти клас в ОМГ "Академик Кирил Попов" – Пловдив, следван от Иван Генов, Веселин Георгиев и Александър Георгиев, съответно на трето, четвърто и пето място.

Институтът по математика и информатика на БАН е патрон на първия етап от състезанието, което от тази година се провежда в партньорство с Американска Фондация за България (АФБ).

„С всяка година конкурсът става все по-интересен и се забелязва изключително развитие. Това ме накара да участвам отново”, сподели Антон Димитров, който преди години е бил също част от екипа на състезанието.

В момента протича втори кръг от конкурса, който се провежда със съдействието на Факултета по Математика и Информатика на Софийски Университет „Св. Климент Охридски”. Състезателите могат да изпращат своите решения чрез системата за ъплоуд директно на сайта http://konkurs.musala.com до 11 декември включително.

Коментар