Промяна в набирането при селищни разговори

Виваком въвежда поетапно промяна на начина на избиране на абонатни номера при селищни разговори, във връзка с решение на Комисията за регулиране на съобщенията. Промяната на този етап ще засегне 56 населени места в област София. 

Абонатите на фиксираната услуга на Виваком в тези населени места вече ще избират от стационарните си телефони с 0 и кода на населеното си място, когато провеждат градски разговори. Това означава, че ако досега потребителите са провеждали разговорите със своите съграждани само с набиране на съответния телефонен номер – например „2345” – сега те ще трябва да добавят 0 + код на населеното място + „2345” – както правят, когато желаят да проведат междуградски разговор. 
 
Промяната няма да повлияе на цените на разговорите и ако абонатът набира телефон в рамките на същото населено място, цената е колкото на градски разговор, увериха от оператора.
 
В сила остават и всички останали преференции за градски разговори и разговори през фиксираната мрежа на Виваком, които телекомът предлага. Непроменен остава и начинът на избиране на телефони за спешни повиквания -112, 150, 160 и 166.
 
Промяната влиза в сила поетапно от 1 декември 2010 г. до 1 януари 2011 г. На сайта на Виваком е публикуван пълен списък с населените места, кодовете за набиране и сроковете, от които влизат в сила промените.

по темата: „Промяна в набирането при селищни разговори”

добавете коментар...

  1. Мариана

    При такава радикална промяна, имаме ли право да се откажем от услугата, преди изтичане на договорения срок в случай , че се окаже както обикновено повишаване на цените на сметките ни?

  2. Валери

    Защо не обявихте и населените места в това съобщение. Означава ли, че телефонните разговори ще станат по евтини, както би следвало, след като уплътнявате мобилните си станции и фонето става хибрид. Това води до по малки разходи на компанията, а и от там по ниски цени за потребителите и повече услуги по жицата. Така би следвало да постъпи една сериозна компания каквато сте вие. По жицата може да се предава по добър сигнал от колкото преди години без съществени инвестиции. Спокойно може да се пускат и СМС и Интернет, но качеството ще е по ниско, но пак е нещо за малките населени места. Може би това Ви е целта или се заблуждавам във вашите намерения. Всичко добро!

Коментар