Форумът на БАИТ е променен

Драстична промяна в започващия следващата седмица форум „BAIT Week 2.10 – IT седмицата на България” обявиха организаторите. По решение на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), форумът ще се проведе под формата на няколко отделни, организирани в различно време на годината свързани събития, всяко едно от които ще бъде фокусирано върху конкретни теми, касаещи развитието на ИТ в България.

Първото от тях ще се проведе в планирания период и включва конференциите „Информационната сигурност: Пресечна точка на държава, бизнес и НПО”, „Модерните информационни технологии – възможност за малките и средните предприятия” и „Е-Детство: Методики за изследване и законодателна рамка за закрила на децата в онлайн среда”.

През 2011 г. пък ще бъдат проведени конференциите „Цифровият дневен ред  на България 2020”, “ПЧП за ИКТ проекти в България – разковниче във време на криза” и “Диалогът за е-управление в България. Минало, настояще и бъдеще”.

„От опита, който придобихме при организацията на този уникален досега формат на събитието, стигнахме до извода, че формулата може да бъде много успешна, но всяка една от  избраните теми e достатъчно важна и е по-добре да бъдат фокусирани с отделни събития”, обоснова решението на асоциацията нейният председател Теодор Захов.

Коментар