AirPrint функция вече и за устройства с iOS 4.2

AirPrint, технологията за безжичен печат от iPad, iPhone и iPod Touch, вече е достъпнa като безплатен ъпдейт за моделите с операционна система iOS 4.2, обяви Apple. 

Вградената функция за печат в приложенията на тези устройства ще дава възможност на потребителите автоматично да намират принтери HP с ePrint, които са в обсега на безжичните мрежи на потребителите. Така те ще могат да отпечатват съдържание само с едно докосване, без допълнителни драйвери или софтуер.  

Наличните и предстоящите да излязат принтери на НР с ePrint са уникални с това, че поддържат директен печат от iPhone, iPad и iPod Touch чрез AirPrint.

Разработчиците на приложения за устройства Apple с iOS сега имат възможност да добавят функция за печат към своите приложения чрез SDK, обявен от Apple през септември. Очаква се тази функция да бъде вградена във все повече приложения.

Функционалността AirPrint е налична в гамата принтери на HP с функция ePrint, предлагани в България, вкл. потребителските модели Photosmart, както и бизнес сериите Officejet, Officejet Pro и LaserJet.  

В момента AirPrint е налична за обновеното портфолио принтери HP с функционалност ePrint, вкл. HP Photosmart Premium e-All-in-One. Всички принтери HP с технологията ePrint ще работят с AirPrint навсякъде по света, увериха от HP.

Коментар