D-Link ShareCenter Pulse – гледай, съхранявай, споделяй

D-Link ShareCenter Pulse (DNS-320) предлага повече мрежова памет и функции отвъд традиционната представа за резервиране на информацията. Устройството е разработено с вградена поддръжка на два твърди диска и възможност за стрийминг в реално време на документи и цифрово съдържание като снимки, видео и музика. Данните се съхраняват централизирано и могат да бъдат ползвани от оторизираните потребители от всяка една точка на мрежата.

В сравнение с предишните модели, новото устройство предлага по-бърз процесор, работещ на 800MHz, 128MB оперативна памет и 128MB flash памет, с което цялостната производителност е значително подобрена. Само за секунди то може да стартира възпроизвеждане в реално време на цифрова информация като снимки или музикални видео клипове към съвместими крайни устройства като PlayStation 3, Microsoft Xbox 360 или D-Link Boxee Box, благодарение на вградения UPnPAV медия сървър, без нужда от настолен или преносим компютър.
DNS-320 позволява и едновременна работа на няколко потребителя върху документи и мултимедийни файлове. Така всички оторизирани потребители, като членовете на семейството и приятели, могат да записват, управляват и разглеждат съдържанието по всяко време. Вградените FTP и Web файлов сървър дават възможност за лесна обмяна на данни през Интернет – файлове, публикувани от Мрежата, могат да бъдат свързани директно с потребителския компютър чрез въвеждане единствено на потребителско име и парола. Много полезно приложение е и Bit Torrent клиентът, който позволява да сваляте и/или качвате торент съдържание непрекъснато без компютър.
Защити и управлявай
В допълнение към възможностите за възпроизвеждане в реално време и съхраняване на цифрово съдържание, NAS решението позволява и ефективно резервиране на информацията, благодарение на поддръжката на няколко оперативни режима като JBOD, RAID 0 и RAID 1. Първият от тях позволява обединяване на всички дялове в един огромен хард диск. При Raid 1 режима се създават и съхраняват два отделни огледални образа на двата хардиска на всички качени файлове, което гарантира 100% цялост на данните при дефектиране на някой от дисковете.
Устройството поддържа и Apple Time Machine, софтуера за резервиране на данни от и на MAC OS операционни системи. Приложението автоматично създава резервно копие на цялата съхранявана или модифицирана информация и когато е необходимо, може да възстанови по-стари версии на съответните файлове. Потребителите могат да избират между пълно и частично резервиране на данните.
Конфигурирането на DNS-320 е много лесно и удобно с помощта на Easy Search Utility софтуера на DLink, който автоматично открива и свързва устройството в мрежата. Към потребителския пакет е приложен и софтуер за резервиране, който може да бъде използван за специфично архивиране – ръчно, продължаващо във времето или стартиращо в определени моменти.
Този модел на DLink е насочен към крайните потребители и малки компании с до 10 служители.
Към серията "ShareCenter" в близко бъдеще се очакват и нови предложения – от лесни за ползване устройства за цифровия дом до професионални решения за сложни корпоративни среди.
Научи предимствата за бизнеса на www.dlink.bg/blog

по темата: „D-Link ShareCenter Pulse – гледай, съхранявай, споделяй”

добавете коментар...

  1. Editor

    А ти трябваше да сложиш запетайка преди за да, за да вземем насериозно знанията ти по българска граматика. 🙂

  2. Георги

    Тези 2 изречения ги изтрийте : Първият от тях позволява обединяване на всички дялове в един огромен хард диск. При Raid 1 режима се създават и съхраняват два отделни огледални образа на двата хардиска на всички качени файлове, което гарантира 100% цялост на данните при дефектиране на някой от дисковете.

    Другото може и да е вярно. (Второто изречение трябва да се пренапише според българската граматика за да е вярно)

Коментар