Siemens си произвежда собствени електромобили

70% от портфолиото на Siemens трябва да се състои от зелени продукти към 2014 година. Това обявиха официални представители на компанията по време на конференцията Green Innovation Forum, която се проведе миналата седмица в София.

Под зелени продукти компанията има предвид както технологии за намаляване на вредните емисии от функционирането на други продукти (например за филтрация и т.н.), така и екологични сами по себе си системи, съобщи GreenTech.bg.

Компанията произвежда електрически автомобили за собствена употреба, разкриха от Siemens. С тези електрически автомобили немският гигант няма никакво намерение да конкурира производителите на автомобили, но държи собственият й автопарк да е “зелен”.

Други инициативи на Siemens в посока зелени иновации е работата по разработване на “умни” мрежи, най-вече за автомобили, така че шофьорите да могат да намират зарядни станции спокойно и да карат интензивно своите електромобили.

Когато създаването на екологично чисти продукти е осмислена фирмена политика, самите служители стават съпричастни към идеята и помагат тя да се случва, добавиха от Siemens.

Коментар