GFI FAXmaker 2011 снижава факс разходите

Компанията GFI Software пусна на пазара нова версия на своя мрежов факс сървър GFI FAXmaker 2011. Решението позволява на малките и средни фирми да изпращат и получават факсове директно от техните имейл клиенти.

Новата версия предлага пълна поддръжка на Fax Over IP (FoIP), включва няколко подобрения за максимална ефективност и успява да отговори по-добре на пазара за факс сървъри, съобщиха от партньора на GFI Software у нас – Бизнес Софтуер Дистрибутор.

Мрежовият факс сървър снижава разходите и прави изпращането на факсове по-лесно и по-ефективно, като елиминира отегчителните стъпки, които обикновено се свързват със стандартните факс машини. Продуктът позволява безхартиено изпращане на факсове директно от имейл клиента на потребителя.

Новата версия на FAXmaker добавя характеристики в полза на тези, които редовно трябва да работят с факс, като покрива изцяло регулациите като HIPAA.

Доклад от фирмата за проучвания Davidson Consulting предвижда 15.2% годишен ръст за базираната на компютри факс индустрия, което е пазар на стойност $700 милиона до 2014 г. “Прилагането на факс-по-IP (FoIP) се увеличава и бута индустрията напред чрез използване на факса извън пределите на стандартната практика”, казва Николас Акуилина, продуктов мениджър в GFI Software.

Разширените характеристики в новата версия включват:

• Нова OCR машина: Чрез интегриране на последния Capture SDK на OmniPage на компанията Nuance, новият модул за оптично разпознаване на символи е с увеличено качество и езикова поддръжка.

• Възможност за запис в Network Share: Администраторът може да съхранява факсове в Network Share, за да избегне претоварване на Exchange с факсове. До получателя може да бъде изпратен линк, който води директно до факса.

• Поддръжка на скорости по Fax Class 2.1: GFI FAXmaker 2011 поддържа по-високите скорости на Fax Class 2.1, което води до по-малко време за пренос на факсовете, по-ниски цени и по ефективно използване на наличния хардуер.

• Пълна поддръжка на FoIP: Решението XCAPI Fax over IP е интегрирано в GFI FAXmaker. Есеки лиценз за GFI FAXmaker идва с един безплатен канал за XCAPI FoIP за една година.

• Поддръжка на Dialogic SDK v6.3:  Lерсия 6.3 включва нова лека версия на факс софтуера SR 140, наречена SR 140-L. Клиентите могат да изпробват безплатно SR 140 и SR 140-L, без да искат демо лиценз за всеки отделен случай.

“При растеж от 15.2%, пазарът на компютърни факсове е далеч от изчезване. Изпращането и получаването на факсове остава важна технология за много организации при вертикалните пазари”, казва Уолтър Скот, главен изпълнителен директор на GFI Software.

GFI FAXmaker е атрактивен за организациите в здравеопазването, тъй като посреща изискванията на HIPAA и други регулации за комуникации през факс със застрахователните компании, фармацевтичните компании и други болници. Медиците също така могат да използват решението на техните преносими компютри,  за да комуникират в силно мобилната си среда.

Даунлоуд: GFI FAXmaker 2011 (пробна версия)

Коментар