Aukro.bg и ГДБОП разкриха контрабанден внос

Сайтът за аукциони Aukro.bg и ГДБОП са успели да разбият мрежа за доставка на контрабандни "пиратски" стоки, разкриха днес представители на сайта и на антимафиотската служба по време на конференцията "Информационна сигурност: пресечната точка на държава, бизнес и НПО", част от семинарната програма на "ИТ седмицата на България".

По подаден сигнал от Aukro.bg е организирана специализирана проверка. Тя е проведена днес на територията на няколко от най-големите градове в страната, сподели Явор Колев, началник сектор компютърни престъпления при ГДБОП-МВР. Сред тях са София, Варна, Шумен и др.

Засечен е внос на стоки, които имитират известни търговски марки, издаде Колев, но не посочи конкретни имена. Контрабандно внасяните имитации са били докарвани по два канала. Едните стоки са разпространявани у нас, а вторите са препращани за продажба из Европа, предимно в Италия.

От ГДБОП и Aukro.bg се гордеят, че са успели да предотвратят внос през България на контрабандни "пиратски" стоки право към ЕС.

по темата: „Aukro.bg и ГДБОП разкриха контрабанден внос”

добавете коментар...

  1. Ivan Ivanov

    izklu4itelno tap sait i samo mentete predlagat ,samo bokluci !!!

  2. ceci

    Аукро е уникално тъп сайт ,където не се спазват никакви правила и всеки може да прави каквото си иска- можеш например да кликнеш и уж да си купиш нещо ,изобщо да не го платиш и да обвиниш продавача ,че ти е пратил менте и да искаш пари от него – пишеш този продавач е некоректен прати ми менте и искаш пари да ти върне без да си купил нищо !Супер яко !

  3. Mir4o

    Е то по българските аукциони, истински стоки продават ли се? А може би тази акция е насочена срещу конкуренцията, поне на Auction.bg в секцията за парфюми ВСИЧКО е менте. Но като гледам, там не са проверявани.

  4. Юмер ефенди

    някой правил ли е подобна постъпка от каквато и да е търговска организация досега?

  5. dovolna

    Браво! Аукро са забранили продажбата на имитации и реплики на известни марки, и очевидно съдействат активно и на компетентните органи за този тип нарушения!

  6. хахах

    по голям разпространител на стоки, които имитират известни търговски марки от Аукро в бг мрежата аз не съм засичал…ходете се гръмнете и тия работи на бабите. Яворе кубе! ти си просто едно …дърво:)

  7. Митко Ц.

    Доста смела изява на aukro. Така се печели реноме!

  8. fatlamer

    О свещенна простота!

    Засечен е внос на стоки, които имитират известни търговски марки, издаде Колев, но не посочи конкретни имена.

    Хахахах ами идете на който и пазар си искате и ще го видите контрабадният внос…..пък и разгледайте Aukro….преди време от там можеше да си купиш iPhone реплика за около 200 лв…….да се смея ли, да плача ли??? :)))

  9. :)

    Каква добра самореклама си правят от aukro – как да продаваш през тях после??

Коментар