Хакери атакуваха сайта на IFPI

Хакери са атакували миналата седмица сайта на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI). Проведена е DDoS атака от членове на групата Anonymous, съобщи theinquirer.net.

Акцията е в отговор на решение на шведския апелативен съд да увеличи глобата на основатели на торент тракера The Pirate Bay до 6,5 милиона долара, въпреки че едновременно с това съдът намали наказанието за затвор на четиримата.

Инициаторите на акцията са призовали членовете от Anonymous към активни действия срещу IFPI. В резултат на DDoS атаката сайтовете IFPI.org и IFPI.se (шведско подразделение на IFPI) са били недостъпни на 27 и 28 ноември.

През април 2009 година четирима шведи, основатели на The Pirate Bay, бяха признати за виновни за „подпомагане на неправомерното разпространение на защитено от авторско право съдържание”.

Петер Сунде, Фредрик Неидж, Готфрид Свартхолм и Карл Лундстрьом бяха осъдени на по една година затвор и глоба в размер на 30 милиона крони (2,4 милиона британски лири) за нанесените щети.

Коментар