HP въвежда унифицирана система за приложения

HP представи първата унифицирана система за ускоряване на разработката на надеждни и сигурни софтуерни приложения и услуги в хетерогенна среда. HP Application Lifecycle Management (ALM) 11 обединява и автоматизира критичните дейности по модернизиране на приложенията – от управление на изискванията до следене на качеството, производителността и сигурността, съобщи компанията.

69% от мениджърите в сферата на ИТ отделят четвърт от годишните си бюджети за модернизиране на приложенията, а 30% от тях биха посветили и повече от 50% от бюджета за тези дейности, според скорошно изследване на Forrester Consulting. Модернизирането на приложенията позволява на организациите да установят по-добър контрол върху вътрешните процеси и подпомага  трансформацията на софтуерното портфолио с цел изграждане на „Instant-On Enterprise”, което води до много по-голяма адаптивност, иновативност и растеж на компанията.

ALM 11 подпомага всички ключови хора и отдели в процеса на разработка и внедряване на приложения и се интегрира с основни инструменти за създаване на приложения. Решението автоматизира процесите, както в самите екипи, така и между различните екипи, занимаващи се с разработка и внедряване. То подпомага възприемане на най-добрите практики за управление на жизнения цикъл на апликациите.

Новата система намалява риска от недостъпност на приложенията, причинена от дефекти, свързани с функционалността, производителността или със сигурността  на композитните и интернет приложенията. Освен това намалява цената и времето за внедряване, използвайки  лесни за откриване, готови за повторна употреба и споделяне компоненти.

В допълнение, решението ускорява процеса на внедряване на приложения чрез автоматизиране на ръчното тестване, като например автоматично попълване на данни и други повтарящи се действия.

Коментар