Amazon „отряза” хостинга на WikiLeaks

Amazon.com, най-големият онлайн търговец, прекрати хостинг обслужването на скандалния сайт WiliLeaks. Мярката е предприета по настояване на Сената на САЩ, предаде Асошиейтед Прес.

В последните дни разкритията на WiliKeaks са най-коментираната тема в медийното пространство. Сайтът стана център на внимание, след като публикува поредица от компрометиращи документи за висшите политически и военни кръгове.

Комитетът по национална сигурност на САЩ с председател Джо Либерман се е обърнал с искане към Amazon да даде обяснение за предоставяната от дейта центъра на компанията хостинг услуга на WiliLeaks.

Amazon е реагирала светкавично, като е прекратила хостинга за основания от Джулиан Асандж сайт. Докато се премести към нов доставчик, WikiLeaks е бил офлайн за няколко часа.

Асандж е издирван под дърво и камък от Интерпол. Ако службите не го открият и арестуват скоро, нищо чудно той да си спечели славата на втори Бин Ладен. Не случайно редица анализатори и журналисти сравниха публикациите на WikiLeaks с атентата срещу двете кули на Ню Йорк от 11 септември.

по темата: „Amazon „отряза” хостинга на WikiLeaks”

добавете коментар...

  1. Rick

    amazoN

Коментар