SAP HANA обещава „нова реалност в реално време”

Софтуерният разработчик SAP представи първото си бизнес приложение, което използва “in-memory” технология за обработка на данни HANA (High-Performance Analytic Appliance). Решението дебютира на техническата конференция SAP TechEd в Бангалор, Индия. HANA поставя началото на една нова категория приложения, чрез които клиентите могат да анализират големи количества данни от на практика всеки източник в реално време, заявиха от разработчика.

SAP BusinessObjects Strategic Workforce Planning е първото такова приложение, което обработва големи количества данни, използвайки “in-memory” технология, която дава възможност приложението да бъде използвано директно “от паметта”.

Първата версия на SAP HANA е резултат от съвместна програма между немския гигант в софтуера и негови ключови партньори и клиенти.

SAP е опростила съществуващите изчислителни слоеве, така че приложенията на база HANA да се възползват от последните хардуерни подобрения.

В частност, SAP BusinessObjects Strategic Workforce Planning позволява на мениджъри и специалисти по човешки ресурси да симулират сценарии в реално време, бързо да анализират сложни връзки и да видят как предложените организационни промени ще се отразят на бизнеса.

SAP планира през следващата година да представи нови приложения, базирани на HANA, които ще позволят на ютилити компаниите да управляват енергийните си ресурси в реално време, на продавачите на дребно да правят по-навременен анализ на данните от продажби на място и на всякакъв тип компании да правят по-точни прогнози за продажбите.

Коментар