Творци тестваха цветна система с твърди мастила

Дизайнери и художници тестваха новата цветна офисна система за печат с екологични твърди мастила Xerox ColorQube 9200, както и таблета Wacom Cintiq 21 UX. В събитието на Адком участва художникът Румен Статков, който нагледно показа колко удобно се работи с новите устройства за постигане на качествен краен продукт в кратки срокове.

Xerox ColorCube 9200 и таблетът Wacom Cintiq 21 UX улесняват процеса на работа с изображения. Благодарение на директната връзка между тях, образът, създаден на LCD дисплея, може веднага да се материализира на хартиен носител в богата палитра от цветове.

Системата на Xerox е разработена върху изцяло нова концепция за офисно печатащо устройство, с цел постигане на по-бърза скорост на печат и по-високи работни обеми с технологията твърдо мастило (solid ink).

ColorQube 9200 произвежда изображения с много високо качество и живи цветове, върху разнообразни хартии, вкл. рециклирани и нискобюджетни. За оптимизиране на качеството на цвета, новите модели са оборудвани с Adobe PostScript3, Pantone за цветово разпознаване и опции за цветни корекции.

За потребители, които се нуждаят от готови брошури и листовки, устройството предлага три довършителни опции за подвързване и прегъване.

Xerox ColorQube 9200 е решение за екосъобразен и  нискоразходен печат. Системата намалява разхода при цветен печат с до 62 процента в сравнение с цветните лазерни принтери и ограничава в огромна степен влиянието на офисния печат върху околната среда, подчертаха от Xerox.

Вместо тонер касети, ColorQube 9200 работи с нетоксчини, подобни на пастели мастилени кубчета, което намалява с 90 процента отпадъците от суровини в сравнение с лазерни принтери от същия клас.

ColorQube 9200 значително намалява разходите за цветен печат, благодарение на планове за хибридно използване на цвета (Hybrid Color), които дават възможност на потребителя да заплаща само количеството цвят, изразходвано за дадена страница.

Коментар