EnterpriseOne вече има ролево-базиран потребителски достъп

Българската софтуерна компания Алое Ко представи новата версия 2.3 на своята ERP система EnterpriseOne. В нея са добавени редица актуални нововъведения, като ролево-базирано потребителско изживяване, което позволява изгледът на цялата система да се определя от текущата роля на потребителя. Процесът на определянето на ролите трябва да се базира на задълбочен анализ на това как функционира една организация. Използването на ролево – базиран модел на работа е модерен инструмент за управление на начина на работа на служителите със системата. Освен това този подход спестява времето им, позволявайки да се потопят в работата изцяло в контекста на своята специфична роля в организацията.

Изцяло променен потребителски интерфейс

В съответствие с последните тенденции в развитието на потребителските интерфейси, версия 2.3 на EnterpriseOne има изцяло променен интерфейс. Той е по-изчистен, по-достъпен и лесен за употреба. За потребителите, които не искат да сменят навиците си, защото са свикнали с класическия стил на ERP решението, съществува опция за превключване от новия към стария интерфейс.

Бизнес изследване (BI – Business Intelligence)

Новият модул дава възможност за бързо визуализиране и обработка на обобщаваща информация за много големи бази данни – на практика без горен лимит. Първоначалните тестове са направени с база данни от 250 GB и са постигнати отлични резултати – никоя агрегация не е отнела повече от три секунди за визуализиране на екран. Това означава, че на практика мениджърите могат да получават светкавични резултати, без да чакат дълго за различните сечения на данните, които са им необходими за проследяване на тенденции, графична визуализация, сравнения и т.н. Всички получени данни от този инструмент могат бъдат с ограничен ролево-базиран потребителски достъп за служителите на компанията, според техните функции в нея.

Финансов анализ

Новият модул позволява анализиране в реално време на всички финансови показатели на фирмата – ликвидност, обръщаемост, рентабилност и много други. Новият модул има възможност за изготвяне на стандартизирани финансово-счетоводни отчети, както и цялостен редактор за създаване на нови отчети и показатели.

Възможност за хостинг от трети лица

Новости има и в сървърната част на EnterpriseOne 2.3. Те дават възможност за извършване на специализиран хостинг от трети лица. На практика това означава, че EnterpriseOne хостинг може да се предлага и от независими центрове за данни, без те да са пряко обвързани с Алое Ко.

Коментар