Toshiba добавя качествен звук в нетбуците

Toshiba Европа обяви два модела от своята нова нетбук серия. Тънкият и стилен mini NB520 е първият нетлбук на компанията с вградени колони от Harman/Kardon. Моделът mini NB500 пък е един от най-тънките и най-леки нетбуци с Intel Atom процесор на пазара.

Онлайн проучване на Toshiba сред потребителите на нетбуци в Западна Европа показва, че е много важно устройството да има добър звук. Над две трети от потребителите ползват колоните да слушат музика и да гледат видео съдържание, докато са сами вкъщи, а около 40% го правят с приятели.

Въпреки миниатюрния си размер, mini NB520 дава мощна звукова вълна със своите 2-ватови Harman/Kardon стерео колони, с които звукът е обемен и качествен, а това обикновено не е присъщо на нетбуците. Колонките поддържат Dolby Advanced Audio за естествено преживяване при слушане на музика или гледане на видео клипове в HD качество (720p).  

Функцията Sleep and Music позволява на потребителите, които са качили любимите си парчета на MP3 плейър, да свържат устройството към нетбука и да слушат музика през колоните, без да включват компютъра.

mini NB520 предоставя 10.1-инчов LED дисплей TruBrite с резолюция 1024×600 пиксела. Работи с процесор Intel Atom N550 и включва до 2 GB RAM памет DDR2 и твърд диск с капацитет до 250 GB. 6-клетъчната батерия осигурява до 8 часа автономна работа на нетбука.

Вторият нов модел, mini NB500, е насочен към потребители на тънки мобилни устройства с базова функционалност за ежедневно ползване. Той е един от най-тънките и най-леки нетбуци с Intel Atom процесор на пазара, подчертава Toshiba.   

Бюджетният mini NB520 също има 10.1-инчов дисплей, но разчита на процесор Intel Atom N455, 1 GB RAM памет DDR2 и твърд диск 250 GB.

Селекция от пет цветови вариации – синьо, кафяво, зелено (лайм), тюркоазено и оранжево – дават на потребителите избор да изразят своите лични предпочитания. Нетбукът mini NB500 има и версия в черно.

Чрез портала Music Place, захранван от 7Digital, потребителите могат да купуват музика и да я запазват на компютъра си или да я записват в персоналното си пространство в облака, а после да синхронизират своите свързани устройства през интернет.

Mini NB500 и mini NB520 ще бъдат налични на пазара в Европа през първото тримесечие на 2011 г. Цените на новите нетбуци все още не са обявени. Моделите ще се доставят с предварително инсталирана операционна система Windows 7.

Коментар